Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Aktív vizes kivonat mályvából BIO

INCI
AQUA, MALVA SYLVESTRIS FLOWER/LEAF* EXTRACT, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
1 - 10
Oldhatóság
Vízben oldódó
Leírás
Aktív vizes mályvakivonat, BIO Az aktív vizes mályvakivonat nyálkapoliszacharidokat visz a receptúrába, amelyekről az erdei mályva (Malva sylvestris L.) ismert. A bőrön finom védőfilmet képeznek, megkötik a vizet, és enyhítik a feszülés és irritáció érzetét. A formulációban ezért nyugtató és hidratáló hatóanyag szerepét tölti be, amely különösen az érzékeny, száraz és bababőrre szánt készítményekhez alkalmas. Ez a virágokból és levelekből készült vizes kivonat COSMOS Organic tanúsított minőségű, és közvetlenül a vizes fázisba adagolható. Egyaránt alkalmas lemosást nem igénylő termékekhez (szérumok, tonikok, krémek, ajakbalzsamok) és lemosandó készítményekhez (tusfürdők, samponok, intim higiéniai szerek), ahol segít lágyítani a tenzidekkel való mosakodás utáni érzetet. Főbb előnyök A bőr megnyugtatása – a mályva nyálkaanyagai segítenek enyhíteni az égő, viszkető és feszülő érzést, amely a száraz vagy irritált bőrt kíséri. Leginkább az érzékeny bőrre szánt tonikokban, szérumokban és testápoló készítményekben érvényesül. A hidratálás támogatása – a poliszacharidok megkötik a vizet, és a bőr felszínén vékony filmet képeznek, amely lassítja annak párolgását. A hatás felületi, és függ az adagolástól, valamint a receptúra többi összetevőjétől (humektánsok, olajok). A lemosandó készítmények lágyítása – a samponokban és tusfürdőkben segít kiegyensúlyozni a tenzidek szárító hatását. Alkalmas az érzékeny fejbőrre szánt kíméletes termékekhez és az intim higiéniai készítményekhez, amelyeket általában savas pH-tartományban formuláznak. Egyszerű feldolgozás – vízben oldódik, és hidegen ,
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Aktív vizes kivonat mályvából, BIO, 10 l
170 690 Ft