Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
ALLANTOIN
CAS
97-59-6
Funkció
Hatóanyag
Oldhatóság
Vízben részben oldódó
Leírás
Allantoin egy kíméletes, vízben oldódó aktív hatóanyag, amelyet a kozmetikában nyugtató és bőrpuhító hatása miatt alkalmaznak. A természetben előfordulhat például olyan növényekben, mint a Symphytum officinale (fekete nadálytő), a kozmetikai gyakorlatban azonban leggyakrabban szintetikusan előállított allantoint használnak (standardizált tisztaság, stabil minőség és kiszámítható viselkedés a formulában). Receptúrákban elsősorban érzékeny, irritált, száraz vagy problémás bőrre szánt termékekben alkalmazzák – segít növelni a komfortérzetet, támogatja a bőr puhaságát és hozzájárul a bőr simább megjelenéséhez anélkül, hogy feleslegesen megterhelné a formulát. Kulcsfontosságú előnyök Nyugtatja az irritációt, a bőrpírt és a feszülő érzést. Elősegíti a bőr puhaságát és a simább bőrérzetet. Hozzájárul a termékek jobb tolerálhatóságához (alkalmas tisztító és „aktív” formulákba is). Segít fenntartani a komfortot az érzékeny, száraz és igénybevett bőrön. Problémás bőrre szánt termékekben támogathatja az aktív anyagok okozta irritáció enyhébb lefolyását . Alkalmazási területek Arckrémek , emulziók, arctejek (érzékeny/száraz/érett bőrre). Gélek , vizes szérumok, nyugtató „after-sun” termékek. Problémás bőrre szánt termékek: helyi krémek , nyugtató emulziók. Testápoló tejek , kézkrémek, barrier- és regeneráló krémek. Kíméletes tisztító termékek (tusfürdők, szindetek, samponok) a bőrkomfort fokozására. Borotválkozás és szőrtelenítés utáni termékek (a diszkomfort minimalizálására). Felhasználás a formulában Ajánlott adagolás: 0,05 – 3 % (általában 0,1 – 0,5 % arckrémekben és testápoló term
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Allantoin, por, 50 g
1210 Ft
Allantoin, por, 1 kg
9190 Ft
Allantoin, por, 100 g
1290 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel