- INCI
- Alpha-Arbutin
- CAS
- 84380-01-8
- Funkció
- Hatóanyag
- Ajánlott adagolás
- 0,2 - 2
- Oldhatóság
- Vízben oldódó
- Leírás
- Alfa-arbutin (AA) egy szépítő és fehérítő szer , amely képes hatékonyan és szelektíven gátolni a tirozináz (az enzim, amely felelős a melanin képződéséért, ami befolyásolja a bőr pigmentációját) aktivitását, és ezáltal kiküszöbölni a melanin képződését és a hiperpigmentációt anélkül, hogy megváltoztatná az epidermális sejtek normális növekedését, vagy gátolná magának a tirozináznak az expresszióját. Az alfa-arbutint az Arctostaphylos nemzetségbe tartozó növényekből nyerik, ennek köszönhetően 100%-ban növényi eredetű. Az alfa-arbutint különböző jótékony tulajdonságainak köszönhetően gyakran használják bőrápoló termékekben és kozmetikai készítményekben is. Segít megelőzni a sötét foltok kialakulását, kiegyenlíti a bőrtónust és javítja annak textúráját. A hidrokhinonnal ellentétben, amelyet korábban a pigmentáció csökkentésére alkalmaztak, az alfa-arbutin kíméletesebb, és érzékenyebb bőrre is alkalmas. Az AA megakadályozza a melanin egyenetlen lerakódását a bőrben. Bár a melanin elengedhetetlen a sejtek UV-sugárzás elleni védelméhez, túlzott koncentrációja pigmentfoltokhoz, hegekhez és a bőrtónus egyenetlenségeihez vezet. Bőrápolás: Elsősorban a bőrre gyakorolt világosító és ragyogásfokozó hatása miatt használják. Segít csökkenteni a hiperpigmentáció, az öregedési foltok és a melasma megjelenését, és elősegíti az egyenletesebb bőrtónust. Kozmetikai termékek: Gyakran adják a készítményekhez a bőrre gyakorolt hatás javítása érdekében. Ragyogásfokozó hatásának köszönhetően segít ragyogóbb és fiatalosabb megjelenést elérni. Ezenkívül az alfa-arbutin antioxidáns tulajdonságainak köteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



