Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Búzacsíraolaj

INCI
Triticum Vulgare Germ Oil
CAS
68917-73-7 / 8006-95-9
Leírás
A búzacsíraolaj (Wheat germ oil) magas antioxidáns‑tartalommal rendelkezik , és ideális választás az érett bőr számára. Hidegen sajtolással készül csíráztatott búzaszemekből. Sötét arany színű, és kifejezetten gabonás illatú. Az olajok közül a legmagasabb E‑vitamin‑tartalommal rendelkezik, továbbá A-, B-, F‑vitamint és karotinoidokat tartalmaz. Esszenciális zsírsavai az összetételének akár 50 – 70 %-át is kitehetik. Leggyakrabban más olajokkal kombinálják. Magas antioxidáns‑tartalma képes meghosszabbítani az olajkeverékek élettartamát . Puhítja és lágyítja a megkeményedett bőrt a testen, nagyon jól felszívódik. Gyermekbőrre szánt készítményekben is használják. A termék minőségére vonatkozó részletesebb információkat a tanúsítványban találja, amelyet minden új gyártási tétellel frissítünk. Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket.  A búzacsíraolaj a termékeiben olyan nyersanyagként is felhasználható, amely a bőrnek védelmet nyújt a napsugárzás ellen . Erről többet olvashat blogunkban, a napozókrémekről szóló cikkben .
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható