- INCI
- Cocobetaine
- CAS
- 68424-94-2
- Funkció
- Tenzid
- Ajánlott adagolás
- 5 – 30 %
- Oldhatóság
- Vízzel elegyedő
- Leírás
- A Coco Betaine egy amfoter tenzid (betain), amely kókuszolaj zsírsavjaiból származik. Szintézissel állítják elő kókusz zsírsav alapanyagokból – először kókuszzsírsavból amidoamint készítenek, ezt követően betainreakció megy végbe, amely stabil amfoter szerkezetet hoz létre. A gyakorlatban szekunder tenzidként szolgál: lágyítja a tisztító profilt, növeli a hab krémességét és stabilitását , és javítja az anionos tenzideket tartalmazó formulák tolerálhatóságát. A Cocamidopropyl Betaine-hez képest egy rokon betain alapanyagról van szó, amelyet nagyon hasonló módon használnak – gyakran samponokban, tusfürdőkben, arctisztító gélekben és az érzékenyebb bőrre szánt termékekben. Leggyakrabban vizes oldatként szállítják, ezért az adagolást a kész termékben lévő aktív tenzidek célzott aránya szerint állítják be. Kulcsfontosságú előnyök Kíméletesebb tisztítás – csökkenti a „zsírtalanító” érzetet, és javítja a bőr komfortérzetét. Krémes és stabil hab – javítja a hab térfogatát és sűrűségét. Szinergia tenzidkeverékekben – kiválóan együttműködik anionos és nemionos tenzidekkel. Javítja a feldolgozhatóságot – gyakran segít a tenzidbázisok viszkozitásán és stabilitásán. Univerzális felhasználás – széles körű tisztító termékhez alkalmas. Alkalmazható többek között a következő termékekben Samponokban és kímélő hajmosó gélekben. Tusfürdőkben és habfürdőkben. Arctisztító gélekben és habokban (rinse-off) – kíméletesebb tenzidprofil. Folyékony szappanokban és kézmosó gélekben. Intim higiéniai termékekben (rinse-off) – kímélő tenzidrendszerekben és megfelelő pH mellett. Felhasználás a formulálásbateljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható







