Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua
CAS
520-45-6, 100-51-6, 7732-18-5
Funkció
Tartósítószer
Ajánlott adagolás
0,6 – 1
Oldhatóság
Alkoholban oldódó
Leírás
A Cosgard egy széles spektrumú tartósítószer vizes fázisú kozmetikumokhoz, amelyet a természetes kozmetikumokban való alkalmazásra a COSMOS szabvány szerint hagytak jóvá. Megvédi a krémeket, szérumokat, tonikokat és samponokat a baktériumoktól, élesztőgombáktól és penészgombáktól már 0,6 % -os adagolástól. Házi és kisszériás gyártásban egyaránt népszerű, mivel könnyen adagolható, nem igényel különleges kezelést, és a bőrápolási termékek szokásos pH-tartományában hatékonyan működik. A hatékonyságát a benzil-alkohol és a dehidroecetsav kombinációja biztosítja. A benzil-alkohol elsősorban a baktériumok ellen hat, a dehidroecetsav kiegészíti a védelmet a penészgombák és élesztőgombák ellen. Egyetlen tartósítószer így lefedi a kozmetikai gyártók által általánosan ismert mikroorganizmusok teljes spektrumát. A keverék nem tartalmaz parabéneket, formaldehydet és annak donorait, EDTA-t és PEG-et, és könnyen biológiailag lebomlik. Főbb jellemzők Széles hatásspektrum – baktériumok, élesztőgombák és penészgombák ellen egyaránt hat, így a legtöbb formulációban nem szükséges több tartósítószert kombinálni. Természetes kozmetikum – a tartósítószer COSMOS Approved és vegán, így természetes tanúsítási szabályok szerint készített termékekhez is alkalmas. Alacsony adagolás – az ajánlott tartomány 0,6 – 1 % , ami szokásos receptúráknál kilogrammonként 6 – 10 g-ot jelent. Egyszerű feldolgozás – a folyadékot a kész termékhez adják hozzá hűtés közben, oldás vagy melegítés nélkül. Leöblítendő és le nem öblítendő termékek – alkalmas mind a leöblítendő, mind a bőrön maradó termékekhez. Alkalmazás a
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Cosgard, tartósítószer, 1 l
21 990 Ft
Cosgard, tartósítószer, 10 l
159 690 Ft
Cosgard, tartósítószer, 50 ml
2490 Ft
Cosgard, tartósítószer, 10 ml
790 Ft
Cosgard, tartósítószer, 100 ml
3590 Ft

A Cosgard (Geogard 221) a természetes kozmetikai tanúsítványok (COSMOS/Ecocert) által elfogadott tartósítószer. Megvédi a vizes fázist tartalmazó készítményeket a baktériumoktól, az élesztőktől és a penészgombáktól is; ~7-es pH-értékig működik.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel