Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Dipropylene Glycol

INCI
Dipropylene glycol
Leírás
Dipropylene glycol (dipropilén-glikol) megköti a nedvességet a formulációban, és egyúttal feloldja azokat az összetevőket, amelyek vízben nehezen oldódnak. A kozmetikában humektánsként működik, parfümkeverékek gyártásában pedig illatösszetételek és illóolajok vivőanyagaként. A formulációban egyszerre három szerepet tölt be: megköti a vizet, hígít, és továbbjuttatja a hatóanyagokat és az illatkomponenseket. A gyártónak megfelel alacsony illékonyságával, szinte semleges illatával és azzal, hogy vízzel és alkohollal egyaránt elegyíthető. Az adagolás 1%-tól 50%-ig terjed, így egyaránt alkalmazható a vizes fázis kisebb kiegészítőjeként és difuzőrökbe szánt illóolajok fő hígítóanyagaként. Főbb tulajdonságok Tartós nedvességtartalom a termékben – a készítményben lévő víztartalmat egyenletes szinten tartja a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásoktól függetlenül. A krémek, tejek és tonikumok kevésbé száradnak ki, és elősegítik a bőr hidratálását. Oldószer és vivőanyag – feloldja az illatösszetételeket, illóolajokat és hatóanyagokat, amelyek egyébként nehezen épülnének be a vizes alapba. Ugyanezt a szerepet tölti be dezodorálókban, izzadásgátlókban és ajakápolókban. Alacsony illékonyság és szinte semleges illat – a késztermék illatát nem fedi el, és lassabban párolog el, mint az etilénglikol. Kisebb higroszkópikusság – a dietilénglikolhoz és etilénglikolhoz képest kevesebb nedvességet von el a levegőből. CLP szerinti besorolás nélkül – az anyag nem minősül veszélyesnek, könnyen lebomlik (OECD 301), és megfelel a vegán kozmetikai termékek követelményeinek. Felhasználás a formulációb
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Dipropilén-glikol, 5 l
23 900 Ft
Dipropilén-glikol, 1 l
5670 Ft
Dipropilén-glikol, 20 l
85 000 Ft
Dipropilén-glikol, 210 l
828 500 Ft
Dipropilén-glikol, 100 ml
1210 Ft