Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Fehér méhviasz

INCI
BEESWAX
CAS
8006-40-4
Leírás
Fehér méhviasz Fehér méhviasz megszilárdítja és besűríti az olajos keverékeket, ezért az alapanyagok közé tartozik a balzsamok, kenőcsök és szilárd krémek készítésekor. A formulációba szilárd konzisztenciát, védőfilmet visz a bőrre, és a sárga viasszal ellentétben semleges színt ad, amely nem festheti meg a halvány termékeket vagy a finoman tónusozott ajakbalzsamokat. Az alapanyag állati eredetű, európai termelésből származik, kozmetikai és gyógyszerészeti minőségű . Grammonként kapható, így pontosan annyi rendelhető, amennyire a receptúrának szüksége van. Főbb előnyök Megszilárdítás és szerkezet – az olvadt viasz lehűlés után szilárd hálót alkot az olajos keverékben. A balzsam megtartja a formáját, és melegben nem folyik szét olyan gyorsan, mint az olajok és vajak önmagukban. Védőfilm – vékony réteget hagy a bőrön, amely lassítja a víz elpárolgását. Száraz és igénybe vett kéz-, ajak- vagy könyökbőr esetén ez a legfontosabb hatás. Semleges szín – a fehér viasz nem változtatja meg a halvány balzsamok és krémek árnyalatát, amit különösen akkor értékel, ha színes pigmentekkel dolgozik vagy fehér termékeket készít. Olajos oldhatóság – növényi olajokkal, vajjakkal és észterekkel elegyedik, vízben nem oldódik. Alkalmazás a formulációban A viasz az olajos fázishoz tartozik. Gyártás során az olajokkal és vajjakkal együtt lemérjük, és vízfürdőn melegítjük, amíg teljesen meg nem olvad és a keverék átlátszóvá nem válik. Ezután a keveréket edényekbe öntjük, vagy folytatjuk az emulzió készítését. A mennyiség a kívánt szilárdságtól függ. Vízmentes balzsamokban és stiftekben általában mag
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Fehér méhviasz, 5 kg
48 290 Ft
Fehér méhviasz, 100 g
1690 Ft
Fehér méhviasz, 500 g
6990 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel