Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Fenetil-alkohol

INCI
Phenethyl Alcohol
CAS
60-12-8
Leírás
A fenetil-alkohol egy tiszta , színtelen folyadék virágos illattal, amelyet általánosan használnak a kozmetikumokban és a személyes ápolási termékekben tartósítószerként. A fenetil-alkohol előállítása többféle módon lehetséges, beleértve a kémiai szintézist és a növényekből, például rózsából és jázminból történő extrakciót. A fenetil-alkohol hatékony a baktériumokkal, penészgombákkal és vírusokkal szemben, ami népszerű alternatívává teszi a szintetikus tartósítószerekkel szemben. A kozmetikai termékekben a fenetil-alkohol nemcsak antimikrobiális összetevőként szolgál, hanem részben képes elfedni a kellemetlen szagokat és illatokat is. A fenetil-alkoholt biztonságos összetevőnek tekintik a bőr- és hajápolási termékekben való felhasználásra. Nem irritáló , ezért megfelelő választás az érzékeny bőrűek számára. Emellett nem komedogén, ami azt jelenti, hogy csak minimálisan tömíti el a pórusokat, és így nem idézi elő akne kialakulását. A fenetil-alkohol vegán és halal alapanyag is. A fenetil-alkohol vízben való oldhatósága korlátozott (2 ml/100 ml víz), ideális, ha emulziókhoz a hűtési fázisban adják ( 40 °C alatt ), hőérzékeny tartósítószerről van szó. A termék pH-ja a tartósítószer megfelelő hatékonysága érdekében 6 alatt kell, hogy legyen. Adagolás: 0,25–0,75 %, max. 1 %.
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Feniletil-alkohol Tartósítószer 1 l
10 100 Ft