- INCI
- Glycolic acid
- CAS
- 79-14-1
- Oldhatóság
- Vízben oldódó
- Leírás
- A 70%-os glikolsav professzionális kémiai hámlasztásra szolgál. Ez egy nagyon koncentrált anyag , amelyet a bőrre történő alkalmazás előtt feltétlenül hígítani kell . FIGYELEM! A bőrön ideálisan 5%-os, legfeljebb 10%-os koncentrációjú glikolsavat használunk. Azért nevezik savnak, mert pH-ja alacsonyabb, mint 7, konkrétan 1,5. A kémiai hámlasztás az elöregedett sejtréteg eltávolítása (stratum corneum) a bőrön nem mechanikai ingerlés segítségével, mint a klasszikus peelingnél, hanem savak segítségével. A glikolsav az AHA-savak csoportjába tartozik, és lényegét tekintve egy exfoliáns. Úgy hat, hogy feloldja a bőrfelszínen lévő faggyút, amely az elhalt sejteket a bőrhöz köti. Amellett, hogy gyönyörűen ragyogóvá teszi az arcbőrt, csökkenti a bőr pH-értékét is, ami segít az akné elleni harcban. Az elhalt sejtek eltávolításával beindítja az újak képződését. Növeli továbbá a kozmetikumok bőrbe való felszívódását és eltávolítja a pigmentfoltokat. A kezelést követő 12 órán belül enyhe bőrpír jelentkezhet, feszülés- vagy enyhe égő érzés léphet fel. HOGYAN HÍGÍTSUK A GLIKOLSAVAT? A glikolsavat desztillált vízzel hígítjuk. Mindig a savat adja a vízhez, ne fordítva. 3%-os glikolsav 0,43 g 70%-os sav + 9,57 g víz = 10 g (Egy 10 ml-es 70%-os glikolsav-csomagolásból 3%-os oldatot készít, ha 232 ml vízzel keveri össze) 5%-os glikolsav 0,7 g 70%-os sav + 9,3 g víz = 10 g (Egy 10 ml-es 70%-os glikolsav-csomagolásból 5%-os oldatot készít, ha 142 ml vízzel keveri össze) 10%-os glikolsav 1,4 g 70%-os sav + 8,6 g víz = 10 g (Egy 10 ml-es 70%-os glikolsav-csomagolásból 10%-os oldatot készít, ha 71teljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



