Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Glyceryl Oleate

INCI
Glyceryl Oleate
CAS
68424-61-3
Leírás
A glyceryl oleate a glicerin és az olajsav észtere – egy természetes zsírsavé, amelyet tipikusan növényi olajokból (pl. olívaolajból vagy napraforgóolajból) nyernek. Iparilag észterezéssel (glicerinnek olajsavval vagy annak származékaival történő reakciójával) állítják elő, amelynek eredményeként egy olyan komponens keletkezik, amely enyhe emolliensként , koemulgeálószerként és gyakran re-fatting (lipidpótló) adalékként viselkedik, különösen tisztító készítményekben. A gyakorlatban azért használják, hogy a termék „puhábbnak” hasson a bőrön – csökkenti a lemosás utáni szárító hatást, javítja a csúszást, és képes támogatni az emulziók stabilitását vagy a kész termék textúráját. Kulcsfontosságú előnyök Re-fatting hatás – segít kompenzálni a bőr zsírtalanítását lemosás után, és csökkenti a feszülő érzést. Emolliens és bőrpuhító – javítja a bőr és a haj lágyságát és komfortérzetét. A bőr barrierfunkciójának támogatása – hozzájárul a nedvességvesztéssel szembeni jobb védelemhez (közvetetten a lipidfilm révén). Koemulgeálószer – segíthet az emulziók stabilizálásában és az érzékszervi profil javításában (csúszás, eloszlás). Kondicionáló tulajdonságok javítása – gyakran használják samponokban és tusfürdőkben a leöblítés utáni kíméletesebb érzet érdekében. Alkalmas többek között az alábbi termékekhez tusfürdők, lemosó krémek és szindet készítmények, samponok és kondicionálók (különösen a hajmosás utáni puhaság javítására), arctisztító gélek és emulziók, test- és arcemulziók (emolliensként/koemulgeálószerként a rendszertől függően), száraz és érzékeny bőrre készült termékek, amelyek a
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Gliceryl-oleát, 1 kg
12 690 Ft
Gliceryl-oleát, 500 g
6990 Ft
Gliceryl-oleát, 100 g
1590 Ft
Glicerin-oleát, 25 kg
264 490 Ft