- INCI
- Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum
- Leírás
- A guár vagy más néven guargumi egy rost, amelyet a Cyamopsis Tetragonoloba növény guárbabjaiból vonnak ki. Emulgeálószerként vagy sűrítőszerként használják (az élelmiszeriparban E412 jelöléssel), mivel már nagyon kis mennyiségben is növeli a víz viszkozitását . Nagyon gyakran használják test- vagy arctisztító készítményekben, samponokban , és bármilyen termékben alkalmazható, amely sok vizet tartalmaz. Használatakor azonban tartsa szem előtt, hogy zavarossá teszi az átlátszó oldatokat, és ragacsos érzetet okozhat a bőrön. A guarguminak magas a pH-értéke (> 9). Ahhoz, hogy a guargumit tartalmazó oldat besűrűsödjön, a pH-értéknek <7-nek kell lennie. Adjon hozzá kis mennyiségű citromsavat az alacsonyabb pH eléréséhez, és az oldat besűrűsödik. Felhasználás: 0,2 - 2 % Guargumink tiszta, természetes guárbabokból készül, és gyártása során nem használnak semmilyen vegyszert vagy egyéb anyagot. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1 Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Az akciós ár a rövidített szavatosságú árura vonatkozik.teljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható




