Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Gumiarábikum

INCI
Acacia Senegal Gum
CAS
165800-52-2
Leírás
Az arabmézga természetes gumi, amely keményedett gyantából származik. Az élelmiszeriparban és a kozmetikai iparban egyaránt használják. Poliszacharidok és glikoproteinek komplexéről van szó, amelyeket stabilizátorként használnak (javítja az emulziók stabilitását). Az arabmézga az egyik legrégebbi természetes emulgeálószer . Ezenkívül sűrítőanyagként is használják (például szempillaspirál gyártásánál) és nedvesítő anyagként. Vízben oldódik. Kozmetikumok gyártásánál elsősorban bőrápolásban, hajápolásban (hajlakkok), make-up, púderek, fürdőtermékek gyártásánál alkalmazzák. Ajánlott adagolás: Stabilizátorként: 1 - 25 % Aktív anyagként: 1 - 3 % Az alapanyag biztonsági besorolása az EWG szerint: 3 Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket.
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Arabmézga, 50 g
Előrendelés

Arabmézga, 50 g

1870 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel