- INCI
- Zingiber Officinale Root Extract
- CAS
- 84696-15-1
- Funkció
- Hatóanyag
- Ajánlott adagolás
- 0,1 – 1
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- A Gyömbér CO2-to kivonat BIO antioxidáns hatású hatóanyagként kerül a kozmetikumokba, egyben a gyömbérgyökér fűszeres illatát adó illatkomponensként is. Szén-dioxidos extrakcióval nyerik az ökológiai termesztésből származó gyömbér (Zingiber officinale Roscoe) gyökeréből. Leggyakrabban érett bőrre szánt készítményekben, test- és hajápoló termékekben, valamint dezodorokban fordul elő, ahol az ápoló hatást az illattal ötvözi. 100%-os kivonatként kapható, hordozóolaj, tartósítószer és egyéb adalékanyag nélkül, kozmetikai és élelmiszeripari minőségben. Az olajos fázisba tartozik, alacsony hőmérsékleten dolgozható fel, ezért emulziókba és vízmentes készítményekbe egyaránt alkalmas. Legfontosabb előnyök Antioxidáns hatás – segít megvédeni a bőrt az oxidatív stressztől, egyúttal hozzájárul a formula olajos fázisának védelméhez. Ezért öregedésgátló, érett bőrre szánt készítményekben használják, ahol növényi olajokkal és további hatóanyagokkal kombinálják. Gyulladáscsökkentő hatás – irritációra és kipirosodásra hajlamos bőrre szánt készítményekben alkalmazzák, arc-, test- és hajápolásban, a fejbőrt is beleértve. Illatkomponens – a gyömbér fűszeres illata önállóan vagy az illatkompozíció egyik akkordjaként érvényesül. Lemosandó és bennmaradó termékek – a felhasználás a bőrön hagyott krémektől és szérumoktól a tusfürdőkig, fürdőkészítményekig és samponokig terjed. BIO minőség – a kivonat ökológiailag termesztett gyömbérből származik, és szintetikus adalékanyagoktól mentes természetes kozmetikumokhoz alkalmas. Felhasználás a formulában A kivonat olajban oldódó, vízben nem oldódó , tehátteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható


