- INCI
- Xanthan Gum
- CAS
- 11138-66-2
- Leírás
- Xantángumi egy természetes sűrítőszer , amelyet növényi alapanyagok bakteriális fermentációjával állítanak elő a Xanthomonas campestris baktérium segítségével. Ez egy magas minőségű poliszacharid , kiváló vízoldékonysággal , amely lehetővé teszi tiszta, stabil és viszkózus oldatok kialakítását szag nélkül és minimális bőrirritációs kockázattal. A glicerinben való előzetes feloldás nélküli gyors diszpergálhatóságának köszönhetően kozmetikai xantángumink a legpraktikusabb és leghatékonyabb xantángumi-formák közé tartozik kozmetikai formulákhoz. Fő előnyök Gyorsan oldódó forma – 0,5 %‑os oldatot képez már 1 percen belül, glicerinben való előkeverés nélkül. Magas oldattisztaság – transzparencia min. 85 %. Finom textúra és minimális porképződés a 14 mesh szemcseméretnek köszönhetően. Magas viszkozitás és stabilitás sók és akár 40 % etanol jelenlétében is. Vegán, COSMOS-kompatibilis és biológiailag lebomló alapanyag. Alacsony irritációs kockázat , nem toxikus és nem allergén. Alkalmazható többek között az alábbi termékekben arckrém- és testgélek, szérumok, tonikok O/V emulziók (krémek, tejek, lotionök) samponok, tusfürdők és kondicionálók alkoholtartalmú tisztító- és fertőtlenítő gélek természetes dekoratív kozmetikumok Felhasználás formulában Oldékonyság: vízben; glicerinben, glikolokban és olajokban nem oldódik Adagolás: 0,3 % – 1 % a kívánt viszkozitástól függően Beépítés fázisa: a vizes fázishoz adjuk; intenzív keverés szükséges Max. feldolgozási hőmérséklet: 80 °C‑ig pH‑stabilitás: széles pH‑tartomány; a legtöbb kozmetikai termékhez megfeleteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható





