Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Sodium Hyaluronate OR Hydrolyzed Sodium Hyaluronate
CAS
9067-32-7
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0,05-0,5
Oldhatóság
Vízben oldódó
Leírás
A hialuronsav természetes módon megtalálható az emberi szervezetben, átlagosan 15 g mennyiségben, amelynek a fele a bőrben van. Természetes állapotban nagy molekulatömegű formában fordul elő, azonban a szervezetben nagyon gyorsan alacsony molekulatömegűvé bomlik le (akár 2/3 része), miközben akár néhány órán belül is el tud tűnni a szervezetből. A kozmetikában ezért nélkülözhetetlen összetevő különféle krémekben és szérumokban , amelyek hatása a ráncok feltöltésére irányul. Ezenkívül képes revitalizálni , ami azt jelenti, hogy serkenti a sejteket arra, hogy a bőrben új kollagént hozzanak létre. Segít továbbá felgyorsítani a sebek gyógyulását, mérsékelni a hegek, duzzanatok kialakulását és a sérülések következtében fellépő fájdalmat. Kiváló eszköz a bőr rehidratálására, mivel képes saját tömegének akár ezerszeresének megfelelő mennyiségű vizet megkötni. Vízben oldódó. Adagolás : 0,1 - 0,5% Mivel a szervezet nem képes megtartani, az elért hatás érdekében rendszeres alkalmazásra van szükség, ideális esetben magas és alacsony molekulatömegű forma kombinációjában, mivel mindegyik a bőrben más szinten fejti ki hatását. Ez a hialuronsav alacsony molekulatömegű, legfeljebb 10 kDa molekulatömeggel . Minden szállított nyersanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. A nyersanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1 Recept hialuronszérumhoz LMW és HMW hialuronsav felhasználásával megtalálható a blogunkon . További információkat a hialuronsavról, tulajdonságairól és felhasználásáról a cikkek szekcióban található blogunkon olvashat.
teljes leírás a terméknél →

A hialuronsav saját tömegének sokszorosát kitevő vizet képes megkötni — a kozmetikában a hidratálás aranystandardja. A kis molekulatömegű (LMW) változat mélyebben hatol be az epidermiszbe, a nagy molekulatömegű (HMW) pedig hidratáló filmet képez a bőr felszínén.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel