- INCI
- Cedrus Atlantica Bark Oil
- CAS
- 92201-55-3 / 8000-27-9
- Funkció
- Illatanyag
- Ajánlott adagolás
- Lásd IFRA
- Oldhatóság
- Olajban oldódó
- Leírás
- A Cédrusfa illóolajat gőzdesztillációval nyerik a Cedrus atlantica, Pinaceae fa kérgéből. Ez egy tűlevelű fa, amely a világ különböző részein nagy magasságokban nő. Ez az illóolaj édes, fás illatáról, kámforos árnyalattal ismerhető fel. Nagyon kifejezett antiszeptikus és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, bevált a bőr ekcémáinak, dermatitisznek és aknénak a kezelésében is. Segít oldani a feszültséget és a stresszt, elősegíti a nyugodt alvást. A légúti megbetegedések kezelésében is alkalmazzák. Riasztó (repellens) hatása van. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezelésükkor használjon megfelelő védőeszközöket. FIGYELMEZTETÉS : Terhes nők számára nem alkalmas. Előállítás módja: gőzdesztilláció MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot kölcsönöznek, emellett gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy préseléssel nyerik. Az illóolajok magas koncentrációjúak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarack-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa és a levendula illóolaja képez, ezeket közvetlenül is alkalmazhatja. Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai termékeiben használja, báteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható






