- INCI
- Juniperus Communis Fruit Oil
- CAS
- 8002-68-4 / 73049-62-4 / 84603-69-0
- Funkció
- Hatóanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- A boróka illóolaj közönséges boróka, Juniperus Comunnis két évig érő érett terméseiből készül gőzdesztillációval. Csípős, fás illata magas fenyős jegyekkel rendelkezik, és az aromaterápiában használt egyik legerősebb olaj. Nem toxikus és nem irritáló , minden bőrtípusra alkalmas. A borókás illóolaj gyümölcsös-fás illatú, nyugtató hatással . C‑vitaminban gazdag, reuma, narancsbőr, migrén és méregtelenítés esetén használják. Antibakteriális hatással rendelkezik. A borókás illóolajat felhasználhatja természetes rovarriasztókba , mivel segít elriasztani a rovarokat. Értékelni fogja a aknés és a problémás bőr is. Ugyanakkor gazdag antioxidánsokban , javítja a relaxációt és az elalvást. Ezt az illóolajat használhatja aromalámpában vagy diffúzorban (5–8 csepp), bőrre történő alkalmazáshoz legalább 1:1 arányban hígítsa hordozóolajjal (pl. olíva-, mandula- vagy kókuszolaj). További felhasználási módokat az alábbi táblázatban talál. Alkalmazása nem ajánlott terhesség alatt, illetve vesebetegségben szenvedőknek. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezelésük során használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot adnak, és ezen kívül gyógyító és védő hatásuk is van. Nagyon kedvezően hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten is. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



