- INCI
- Eucalyptus Citriodora Oil
- CAS
- 8000-48-4
- Funkció
- Hatóanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- Az olajnak gyengéd és friss illata van. Antibakteriális és analgetikus hatású. Különösen alkalmas zsíros, problémás, gyulladásra hajlamos bőrre. Összehúzza a pórusokat. Antivirális hatásokkal is rendelkezik. Övsömör (Herpes zoster) kezelésének kiegészítéseként is alkalmazható. Gyógyítja és regenerálja a kicserepesedett ajkakat . Az olaj felhasználható szappanok, kondicionálók, tusfürdők, ajakbalzsamok összetevőjeként is. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok vagy éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot adnak, emellett gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a fizikai, érzelmi vagy mentális szinten megjelenő tünetekre. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. A növényekből a legtöbbször desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik ki őket. Az illóolajok rendkívül koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csupán a teafa- és levendula illóolaj képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat. Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai készítményeihez használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk . Az illóolajok zsíroldékonyak, ezért ha olaj- és vajmentes készítményekben szeretné felhasználni őket, használjon oldószert /szolubilizátort/. HOteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



