- INCI
- CANARIUM LUZONICUM GUM OIL
- CAS
- N/A
- Funkció
- Hatóanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- Az elemi olajnak tömjénre emlékeztető, fűszeres illata van, amely finom és enyhén citrusos . Ennek a trópusi fának a gyantáját a Fülöp-szigeteken gyűjtik és dolgozzák fel. Betakarítás után gőzdesztilláción megy keresztül. Az elemi illóolajat már az ókori egyiptomiak is ismerték, akik a holttestek konzerválására használták. Ma a hegek kezelésére és a bőr védelmére használják, segít enyhíteni a ráncokat , valamint tehermentesíteni az izomfeszültséget. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra alkalmatlan. Kezelésükkor használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatot adnak a növényeknek, és ezen felül gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi vagy mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik. Az illóolajok erősen koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat. Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai termékeihez használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk . Az illóolajok zsíroldékonyak, ezért ha olyan termékekben szeretné használni őket, amelyek nem tartalmaznak olajokteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



