- INCI
- Eucalyptus Radiata Flower/Leaf/Stem Oil
- CAS
- 92201-64-4
- Funkció
- Hatóanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- A keskenylevelű eukaliptusz illóolaja ugyan édesebb és lágyabb illatú, mint a többi eukaliptuszolaj, illata azonban csípős és friss. Ausztráliában az örökzöld és magas eukaliptuszfa leveleinek és ágainak gőzdesztillációjával állítják elő. Magas cineol-tartalmának köszönhetően ezt az olajat gyakran használják rovarriasztókban, csípés utáni krémekben és bőrvágások utáni krémekben. Kedvelt továbbá masszázsolajok összetevőjeként is. Allergének: LINALOOL, CITRONELLOL, LIMONENE, GERANIOL Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezelésüknél használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot adnak, és ezenfelül gyógyító és védő hatásokkal is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a fizikai, érzelmi és mentális szinten jelentkező tünetekre. Kémiai összetételük meglehetősen összetett. A párlatokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik. Az illóolajok erősen koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak növényi hordozóolajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, ezeket közvetlenül is alkalmazhatja. Az illóolajokat használja inhalálásra vagy kozmetikai termékeihez , bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk . Az illóolajok zsíroldékonyak, ezért ha olaj- és vajmentes termékekbe szeteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható




