- INCI
- Eucalyptus Staigeriana Branch/leaf Oil
- CAS
- 1627700-32-6
- Funkció
- Illatanyag
- Ajánlott adagolás
- Lásd IFRA
- Oldhatóság
- Olajban oldódó
- Leírás
- A Eukaliptusz Staigeriana illóolaj enyhén fás, édeskés illatot hoz, enyhén citrusos és kámforos tónusokkal. Alkalmas középpontnak illatkompozíciók készítésekor. Az Eukaliptusz Staigeriana illóolaj eukaliptusz leveleiből és ágaiból származik, és hasonlóan más eukaliptusz illóolajokhoz antiszeptikus , analgetikus és antivirális tulajdonságokkal jellemezhető. Inhalálása segít a légutak gyulladásainál, továbbá rovarriasztó hatású. Az Eukaliptusz Staigeriana illóolajat zuhanygélek, fürdősók vagy fáradt izmokra szánt balzsamok kiegészítőjeként használhatja, mivel segít az elmerevedett izmok ellazításában. Az illóolajat ne vigye fel hígítatlanul a bőrre, adja hozzá hordozóolajhoz. Az egyes terméktípusokra vonatkozó maximálisan ajánlott adagolást például az IFRA szabványokban találja meg, általában az adagolás 1 %-ig terjed. Az illóolajokat inhalálásra vagy az Ön kozmetikai termékeibe használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk. Az illóolajok, más néven éterikus olajok, természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatukat adják, és ezen felül védőhatással is rendelkeznek. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval , extrakcióval vagy préseléssel nyerik . Az illóolajok magasan koncentráltak , és közvetlenül a bőrön csak növényi hordozóolajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használják. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, amelyeketeljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható


