- INCI
- Cananga Odorata Flower Oil
- CAS
- 83863-30-3 / 8006-81-3 / 68606-83-7
- Funkció
- Hatóanyag
- Ajánlott adagolás
- Lásd IFRA
- Oldhatóság
- Olajban oldódó
- Leírás
- A kananga illóolaj Indonéziából származik, a Cananga odorata var macrophylla növényből. Ugyanabból a növényfajból származik, amelyből a ylang-ylang olajat is desztillálják, és nagyon hasonló az illatuk, azonban egy másik variánsról van szó (Cananga odorata var macrophylla). A különbség az, hogy a kananga Indonéziából, míg a ylang ylang Madagaszkárról származik. A helyi klíma és a termesztési feltételek jelentős hatással vannak a végső illatra. Illata édes, enyhén fás alaptónusokkal , kevésbé virágos, mint a ylang-ylang , és gyakran használják annak olcsóbb alternatívájaként. Annak ellenére, hogy ugyanabból a növényfajból származnak, a két olaj kémiai összetétele és terápiás hatásai eltérőek. A kanangát zsíros bőr és haj problémáinak megoldására, rovarcsípés után vagy feszültség és stressz oldására használják. Ajánlott dermális maximum: 0,8 % Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Tudja, milyen élettartamúak az illóolajok, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat lehet kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat a mi blogunkon . MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatot adnak a növényeknek, és ezenkívül gyógyító és védő hatásokkal is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a nteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható









