Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, kék varádics

INCI
Tanacetum Annuum Flower Oil
CAS
N/A
Leírás
A Blue Tansy illóolajat az észak-afrikai kék varádics ( Tanacetum annuum ) virágainak vízgőz-desztillációjával állítják elő. A kozmetikumokban főként bőrpírra és irritációra hajlamos bőr ápolására szánt készítményekbe adják. A gyártó nyugtató és enyhén melegítő hatást tulajdonít neki, ezért arcolajokban, balzsamokban, masszázskeverékekben és fejbőr-ápolókban egyaránt megtalálható. A legtöbb illóolajtól intenzív sötétkék színe különbözteti meg, amely átvevődik a késztermékre. A receptúra tervezésekor éppúgy számolni kell vele, mint a gyógynövényes illatával. Mit hoz a receptúrába Bőrnyugtatás – a gyártói adatlap szerint nyugtató hatású, és segít csökkenteni a látható bőrpírt. Érzékeny és irritált bőrre szánt készítményekbe ajánlott. Melegítő érzés – a gyártó által leírt enyhe felmelegedés masszázsolajokban és ellazítást célzó krémekben hasznosítható. Tisztító hatás – a gyártói adatlap szerint antimikrobiális és antioxidáns tulajdonságai kiegészítik a problémás bőrre szánt receptúrák egyéb hatóanyagait. Tartósítószert nem helyettesít. Fejbőr – hajápolókban a fejbőr nyugtatására alkalmazzák. Természetes színezés – már alacsony dózisban is kék vagy zöldes árnyalatot ad az olajoknak és a balzsamoknak, külön színezék hozzáadása nélkül. Felhasználás a formulációban Olajokban, vajban és viaszokban oldódik, vízben nem. Vízmentes termékekbe közvetlenül az olajos fázisba keverendő. Emulziókba csak lehűlés után adható, amikor a krém kész és már csak keverik, hogy a hő ne csökkentse az illatát. Vizes termékekhez – például tonikhoz vagy arcködhöz – szolubilizátor szükséges, különben az o
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Blue Tansy illóolaj 5 ml
6090 Ft
Blue Tansy illóolaj 10 ml
11 190 Ft