Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, keserű narancs

INCI
Citrus Aurantium Peel Oil Expressed
CAS
72968-50-4
Leírás
A keserűnarancs illóolaj természetes illóolaj, amelyet a keserűnarancs héjának préselésével nyernek. Ennek az olajnak friss, citrusos és enyhén kesernyés illata van, amely közkedvelt az aromaterápiában és a kozmetikában. Antiszeptikus és tonizáló hatású, a keserűnarancs illóolaj ismert tisztító tulajdonságairól, amelyek segítenek a bőrt tisztán és frissen tartani. Nyugtató hatásai miatt az aromaterápiában gyakran használják a stressz, a szorongás és az idegi feszültség enyhítésére. Alkalmas problémás és zsíros bőrre, segít szabályozni a faggyútermelést és tonizálja a bőrt. Amennyiben fejfájással vagy migrénnel küzd, próbálja ki a hideg borogatást a homlokra néhány csepp illóolajjal. Ha aknés és problémás bőre van, készíthet magának leöblítendő arcvizet vagy tisztító gélt ezzel az illóolajjal. AZ ILLÓOLAJOKRÓL Az illóolajokat inhalálásra vagy az Ön kozmetikai készítményeihez használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk. Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. A növények jellegzetes illatát adják, és emellett védő hatással is rendelkeznek. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval , extrakcióval vagy préseléssel nyerik. Az illóolajok magasan koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarack-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és levendula illóolaj képez, amelyet közvetlenül i
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Illóolaj Keserűnarancs héj 1 l
101 700 Ft
Illóolaj Keserűnarancs héj 10 ml
1990 Ft
Illóolaj Keserűnarancs héj 500 ml
57 900 Ft
Narancs keserű illóolaj héj 100 ml
12 600 Ft

Illóolaj a keserű narancsfa terméséből. Az irritált bőr ápolásában alkalmazzák, hozzájárul annak megnyugtatásához. Ez az illóolaj például tusfürdők és peelingek, illetve fürdősók és fürdőbombák összetevőjeként használható.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel