- INCI
- Lavandula Angustifolia Oil
- CAS
- 8000-28-0 / 90063-37-9
- Leírás
- Az angusztifolium levendula esszenciális olaj virágos-gyógynövényes illatot kölcsönöz a kozmetikumoknak, szappanoknak és gyertyáknak, amelyet a legtöbb ember nyugtatónak érez. Gőzdesztillációval nyerik európai levendulából. A formulációban elsősorban illatanyagként szerepel, a gyártó emellett nyugtató és tisztító hatást is tulajdonít neki a bőrre és a fejbőrre. Testolajokba, krémekbe, masszázskeverékekbe, hajápolókba, szappanokba, gyertyákba és légfrissítőkbe egyaránt alkalmas. Az olaj olajban oldódik , ezért vizes termékekbe szolubilizátoron vagy az emulzió olajfázisán keresztül kell beépíteni. A gyártó szerint vegán és nem tesztelték állatokon. Főbb előnyök Illat – virágos, gyógynövényes aláfestéssel. Megfelelő adagolás esetén a késztermékben természetesen hat és nem nyomja el a többi összetevőt. Bőrnyugtatás – a gyártó nyugtató és hűsítő hatást jelez, amely segít enyhíteni a bőrpírt és az irritált vagy napégett bőr kellemetlen érzeteit. Ezek kozmetikai felhasználásra vonatkozó gyártói adatok. Tisztító hatás – a gyártó szerint segít eltávolítani a szennyeződéseket és a felesleges faggyút a bőrről és a hajból. Ezért adják tisztítógélekbe, samponokba és fejbőrápolókba. Antimikrobiális hatás – a gyártó az olaj egyik funkciójaként jelöli meg. Vizes termékben kiegészítőként kezelje; a tartósítórendszert nem helyettesíti. Relaxáló aroma – a levendula illatát nyugalommal és pihenéssel társítják. A gyártó testápolókba és hajápolókba ajánlja. Felhasználás a formulációban Az olajat a gyártás végén adják a lehűlt emulzióhoz vagy olajkeverékhez. A magasabb hőmérséklet illó összetevőkteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható




