Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, koriander

INCI
Coriandrum Sativum Seed Oil
CAS
84775-50-8
Leírás
A koriandermag elsősorban a konyhából ismert, azonban magas linalool-tartalma (50–60 %) előrevetíti felhasználását olyan termékekben, amelyek az igénybe vett ízületek regenerálására, illetve a merev izomzat ellazítására szolgáló masszázs-készítményekben kerülnek alkalmazásra. Jellegzetes édeskés-fűszeres illatának köszönhetően aromaterápiában is hasznosítják, kiválóan kiegészíti a többi olajat, pl. a zsályát vagy a ciprust. Előállítás módja: gőzdesztilláció Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű , belsőleges használatra nem alkalmas. Kezelésük során használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot kölcsönöznek, emellett gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik. Az illóolajok erősen koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat. Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai termékeibe használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk . Az illóolajok zsírokban oldódnak, ezért ha olyan termékekben szeretné felhasználni őket, amelye
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Illóolaj, koriander, 1 l
106 300 Ft
Koriander illóolaj, 10 ml
1490 Ft
Koriander illóolaj, 500 ml
59 500 Ft
Koriander illóolaj 100 ml
13 200 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel