- INCI
- Commiphora Myrrha Oil
- CAS
- 84929-26-0
- Funkció
- Illatanyag
- Ajánlott adagolás
- Lásd IFRA
- Oldhatóság
- Olajban oldódó
- Leírás
- A mirha egy természetes, gyantához hasonló aromás gyanta, amely a tövises Commiphora myrrha fáról származik, amely rokonságban áll a tömjénfával. A mirha Egyiptomból származik, és a mai napig gyakran használják Afrikában és a Közel-Keleten. Régebben a mirha illatát temetési szertartásokon és vallási jelentőségű rítusokon használták. Az aromaterápiában segít a légúti problémák esetén, enyhülést nyújt megfázás, köhögés, hörghurut és nyákosodás esetén (a mirhaolaj gyakori összetevő az asztma, a megfázás, a tüdő túlterheltségének kezelésében). Maga a mirha illatának belégzése szedatív hatású, stabilizálja az érzelmeket, csökkenti a negatív hangulatot és támogatja a földeltség érzetét. A mirhaolajat a kozmetikában erős antioxidánsként használják, amely fenntartja a bőr egészségét, elősegíti a nemkívánatos foltok halványodását, enyhíti a bőrön jelentkező kellemetlen érzeteket, mint a viszketés és az ekcéma tünetei, valamint egyéb bőrbetegségeket. Megoldja a fejbőrproblémákat is – hat a száraz hajra és bőrre, így megakadályozza a korpásodás kialakulását, és erősíti a hajgyökereket is, ezért kiválóan hat hajhullás ellen is. Felhasználják masszázshoz összehúzó hatású szerként, amely erősíti az izmokat, kisimítja a bőrt, fokozott izzadással tisztítja a pórusokat, és gyulladáscsökkentő tulajdonságai megakadályozzák a szervezetben lévő toxinok, mint a só, a felesleges víz és a káros gázok felhalmozódását a mozgásszervrendszerben. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű, belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Tudja, milyen élettartamúak ateljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



