- INCI
- Salvia Officinalis Oil
- CAS
- 8022-56-8 / 84776-73-8
- Funkció
- Illatanyag
- Ajánlott adagolás
- Lásd IFRA
- Oldhatóság
- Olajban oldódó
- Leírás
- Orvosi zsálya illóolaj Az orvosi zsálya illóolajat receptúrákba gyógynövényes illatként és aktív összetevőként adják zsíros bőrre, illetve fejbőrre szánt készítményekbe. Előállítása vízgőz-desztillációval történik az európai eredetű Salvia officinalis L. növényből. A gyártó megtisztító hatást és a kiegyensúlyozott faggyútermelés támogatását jelzi, ezért a zsíros bőrre hajlamos bőr összetevői közé tartozik. Az olaj vegán , nem tesztelték állatokon, és oldószerek felhasználása nélkül állítják elő. Főbb előnyök Gyógynövényes illat – markáns gyógynövényes jegy, amelyet parfümökben, dezodorantokban, szappanokban és gyertyákban használnak. Bőrtisztító hatás – a gyártó adatai szerint segít egyensúlyban tartani a faggyútermelést és elősegíti a tisztább bőrképet, ezért zsíros és vegyes bőrre szánt készítményekbe adják. Fejbőr-ápolás – a gyártó a fejbőr kiegyensúlyozott és tiszta állapotának támogatását jelzi; samponokba, hajtonikumokba és fejbőrolajokba ajánlott. Melegítő érzés – a gyártó enyhe melegítő hatást ír le a bőrön, amelyet masszázsolajakban és lazító krémekben hasznosítanak. Irritált bőr megnyugtatása – a gyártó marketinganyagai szerint az olaj megnyugtatja az irritált bőrt; a késztermékben a hatás az adagolástól és a teljes receptúrától függ. Alkalmazás formulációban Az orvosi zsálya illóolaj olajokban és alkoholban oldható , vízben nem oldódik. Emulziókhoz az olajos fázisba adják, vagy csak a végén, amikor az emulzió lehűlt. Vízmentes készítményekbe a bázishoz vagy vajhoz keverik. Vizes termékekbe (tonikumok, permetek, hidrolát-vizek) először szolubilizátorban vagy alkohteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



