Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, pacsuli

INCI
Pogostemon Cablin Leaf Oil
CAS
8014-09-3 / 84238-39-1
Leírás
A patchouli illóolaj kozmetikumoknak, szappanoknak és gyertyáknak markáns, fás illatot ad, amely kis mennyiségben is jól érzékelhető a késztermékben. A Pogostemon cablin növény leveleiből vízgőz-desztillációval nyerik, és hígitatlanul, kozmetikai minőségben kerül forgalomba. Alkohollal jól keveredik, ezért parfümökben és illatkeverékekben is alkalmazzák. Az illatán túl a bőrápolásban is helye van. Alacsony adagolásban zsíros, problémás és érett bőrre szánt készítményekhez adják, ahol antimikrobiális és nyugtató hatását hasznosítják. Olajokban és alkoholban oldódik, vízben nem, és a formulációba csak lehűlés után dolgozzák be. Illat és viselkedés a kompozícióban A patchouli illata fás és jellegzetes , és kis arányban is érvényesül az illatkeverékben. Receptúra fejlesztésekor ezért kezdjen alacsony adagolással, és fokozatosan növelje. A kész mintát néhány napig hagyja állni, és csak ezután értékelje az illatot. Az olaj maga barna vagy sötétbarnás-vörös színű. Világos vagy átlátszó termékek esetén magasabb adagolásnál számoljon ezzel: a késztermék árnyalata kissé sötétedhet. Hatások a bőrre A kozmetikában a patchoulit az antimikrobiális hatású illóolajok közé sorolják, ezért akné-hajlamos bőrre szánt készítményekben alkalmazzák, például tisztítógélekben, tonikumokban vagy helyi kezelésre szánt olajkeverékekben. Másik tulajdonsága a nyugtató és gyulladáscsökkentő hatás , amely irritált vagy problémás bőrre készült termékekbe illik. Érett bőr esetén a patchoulit olajokhoz és krémekhez adják, ahol az illatán kívül a tápláltság érzetét is erősíti. Mindezek a hatások kozmetikai jel
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Pacsuli illóolaj, 1 l
145 000 Ft
Pacsuli illóolaj, 10 ml
2590 Ft
Pacsuli illóolaj, 100 ml
17 700 Ft
Pacsuli illóolaj, 500 ml
78 800 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel