Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, Plectranthus

INCI
Plectranthus Amboinicus Oil Mentha arvensis
CAS
90063-97-1
Leírás
A Nádchovník ( Plectranthus amboinicus) illóolaja a ritkább olajok közé tartozik, markáns hatással a légutakra és természetes képességgel az immunrendszer támogatására. A növény zöld részeiből (levelek és szárak) száraz desztillációs eljárással nyerik, amely biztosítja a hatóanyagok magas koncentrációját, valamint a jellegzetes, intenzív illatot. A karvakrol és más fenolos anyagok tartalmának köszönhetően ezt az olajat az aromaterápiában és a kozmetikai formulákban is nagyra értékelik antimikrobiális és nyugtató tulajdonságai miatt. Az illat jellemzői: Hangulat: fejjegytől a szívjegyig Illat: gyógynövényes, fűszeres, mentolos árnyalattal Főbb előnyök: Támogatja a szabad légzést, kedvelt megfázás és légzőszervi panaszok esetén. Erőteljes antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonságok. Megnyugtatja az irritált vagy kipirosodott bőrt. Diffúzorokban használva hozzájárul a frissesség és tisztaság érzetéhez. Alkalmazható az alábbi termékekben: Inhalációs keverékek és diffúzorok a légzés támogatására. Masszázskészítmények az izmok és ízületek ellazítására (hordozóolajban). Természetes kozmetikumok problémás bőrre. Légfrissítők, tisztító spray-k és háztartási tisztítószerek. Felhasználás a formulában: Javasolt hordozóolajban vagy kozmetikai bázisban hígítani. Szokásos dózis a kozmetikában: 0,5–2 % a termék típusától függően. Használatkor mindig kövesd az IFRA szabványokat , amelyek meghatározzák az egyes termékkategóriákra vonatkozó maximálisan engedélyezett koncentrációkat. Gyakran ismételt kérdések (GYIK): Mi ennek az olajnak a feldolgozási módja? Nádchovník illóolajunkat száraz
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Plectranthus amboinicus illóolaj, 10 ml
1590 Ft
Plectranthus amboinicus illóolaj, 100 ml
13 000 Ft
Plectranthus amboinicus illóolaj, 500 ml
59 100 Ft