- INCI
- Anthemis Nobilis Flower Oil
- CAS
- 84649-86-5, 8015-92-7
- Funkció
- Hatóanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- Illóolaj, Római kamilla a Chamaemelum nobile növény virágaiból vízgőz-desztillációval nyerhető. Ez az értékes olaj édeskés, enyhén gyógynövényes aromával rendelkezik, és ismert nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásáról. A legkíméletesebb illóolajok közé tartozik, ideális az érzékeny bőrre és a gyermekkozmetikába is. Biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, mint például a kamazulén, bisabolol és izobutil-angelát, amelyek jellegzetes terápiás tulajdonságokat kölcsönöznek neki. Ideális olyan termékekbe, amelyek támogatják a test és a lélek regenerációját és harmóniáját. Illatjellemzés: tónus típusa: középső illat jellege: enyhén virágos, édeskés, gyümölcsös árnyalattal és gyógynövényes tónusokkal Fő előnyök: gyulladáscsökkentő hatású és nyugtatja az irritált bőrt enyhíti az izomfeszültséget alkalmas érzékeny vagy gyermekbőr ápolására relaxáló és ellazító hatással bír aromaterápiában támogatja a bőr regenerációját és mérsékli a bőr kipirosodását, segít a napégés kezelésében természetes módon hozzájárul az elme harmonizálásához és a stressz enyhítéséhez, hagyományosan álmatlanság, szorongás és emésztési problémák esetén használják Alkalmazási területek, például ilyen termékekben: masszázsolajok és balzsamok krémek és szérumok érzékeny bőrre gyermekkozmetikumok napozás utáni termékek relaxáló és aromaterápiás keverékek szappanok és tusfürdők Felhasználás formulában: az adagolást az IFRA ajánlásai szabályozzák emulziós rendszerekbe (krémek, arctejek) az olajfázisba kerül, ideális esetben a hűtési fázis során magas víztartalmú formuláknál szolubilizátor használata szükséges jól kombiteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható


