- INCI
- Amyris Balsamifera Bark Oil
- CAS
- 8015-65-4 / 90320-49-3
- Leírás
- Szantálfa illóolaj – az amyris egy örökzöld, fehér virágú növényből készül, amely Haitin nő. Így a hasonló hatású illóolaj veszélyeztetett indiai változatának helyettesítője. Az olajat frissen összezúzott fából, gőzdesztillációval nyerik. Ennek az illóolajnak gyulladáscsökkentő hatása van, antiszeptikumként, afrodiziákumként használják, ideális segítő akné, terhességi csíkok esetén, és emellett nagyon jó relaxáló hatással is rendelkezik. A kozmetikában elsősorban fiatalító hatása miatt keresett, nagyon kellemes, földes illata van. Nem alkalmas terhes és szoptató nők számára! Epilepszia és magas vérnyomás esetén nem használható. Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű, nem alkalmas belső használatra. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Tudja, mennyi az illóolajok élettartama, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat lehet kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat blogunkon: blog . MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, vagy éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. Megadják a növények jellegzetes illatát, emellett gyógyító és védő hatással is bírnak. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. A növényekből a leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik ki az illóolajokat. Az illóolajok igen nagy koncentrációjúak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható





