Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, szibériai jegenyefenyő

INCI
Abies Sibirica Oil
CAS
91697-89-1
Funkció
Hatóanyag
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
A növény botanikai neve: Abies Sibirica Növényi rész: tűlevelek és hajtásvégek A fenyő illóolaj a Szibériai jegenyefenyő, Abies Sibirica, Pinaceae tűleveleinek és hajtásvégeinek gőzdesztillációjával nyerhető, amely főként Oroszországban terem. Frissítő, fás illattal rendelkezik, amelynek nyugtató és relaxáló tulajdonságai vannak. Nyugtatóan hat a bőrre, nagyon közkedvelt masszázskészítményekben. Segít csökkenteni a stresszt, megnyugtatja az érzelmeket és földel. Etanolban 1:5 arányban oldható. Tartalmazott allergének: citral, eugenol, geraniol, limonene Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű, belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatukat adják a növényeknek, emellett gyógyhatású és védő hatásokkal is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten is. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik. Az illóolajok erősen koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa és a levendula illóolaj jelentenek, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat. Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai termékeiben használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk. A
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Szibériai fenyő illóolaj 1 l
55 300 Ft
Szibériai fenyő illóolaj 10 ml
990 Ft
Szibériai fenyő illóolaj 500 ml
31 900 Ft