Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Illóolaj, tömjén (Boswellia Carterii)

INCI
Boswellia Carterii Oil
CAS
89957-98-2
Funkció
Hatóanyag
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
A tömjén illóolaj illata fás és balzsamos , enyhe citrusos jeggyel. A formulációban kettős szerepet tölt be: illatot ad a terméknek, ugyanakkor aktív összetevőként is szerepel az érett és száraz bőr ápolásában. Gőzdesztillációval nyerik, botanikai forrása a Boswellia carterii. Általánosan használják parfümökben, aromaterápiában, masszázsolajokban, fürdőkészítményekben és arcápoló kozmetikumokban. Az alapanyag vegán , állati eredetű anyagoktól mentes. Legfontosabb előnyök Mélységes illat – fás-balzsamikus jelleg citrusos hanggal, amely illik parfüm-, masszázs- és fürdőkeverékekhez. Érett bőr ápolása – a gyártó adatai szerint támogatja a bőr rugalmasságát és tónusát, valamint javítja megjelenését. Bőrnyugtatás – a gyártó szerint csökkenti a bőrpírt és az irritációérzést, ezért adják száraz és érzékeny bőrre készült olajokhoz és krémekhez. Mindig alacsony koncentrációban és a bőrtűrés ellenőrzése után. Aromaterápia – diffúzorban vagy fürdőolajban a megnyugtató, meditatív illatkarakterért. Fejbőr és haj – hajolajokban, hajpermetekben és fejbőrápoló készítményekben illatot ad, amelyet a gyártó megnyugtatóként ír le. Alkalmazás a formulációban Az olaj olajokban és alkoholban oldódik, vízben nem. Vízmentes termékekbe (arc- és testolajok, balzsamok, masszázskeverékek) közvetlenül az olajos fázisba adható. Emulziókba csak a lehűlési fázisban dolgozza be. Az ajánlott feldolgozási hőmérséklet 40 °C alatt van. Az olajat a lehűlt emulzióba keverje be a gyártás végén, és rövid ideig keverje, amíg egyenletesen eloszlik. Vizes termékekhez – például tonikokhoz vagy arcpermetekhez – önmagába
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Tömjén illóolaj (Boswellia carterii), 1 l
171 300 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel