- INCI
- Vetiveria Zizanoides Root Oil
- CAS
- 8016-96-4 / 84238-29-9
- Funkció
- Illatanyag
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- A vetiver illóolaj a gyökér aromás részeiből nyert termék, vízgőz-desztillációval. Az illata édes, földes, fás , és nagyon jól keverhető számos más illóolajjal, mint például: cédrusfa, kamilla, tömjén, gyömbér, jázmin, boróka, levendula, citromfű (lemongrass), pacsuli, rózsa, szantálfa, vanília, ylang-ylang. Indiában és Srí Lankán a vetivert a béke olajának tartják, ami csak megerősíti nyugtató és relaxáló hatásait , amelyeket elsősorban aromaterápiában használnak. Ezen felül természetes afrodiziákumként is működik. Kiváló választás a használata relaxáló masszázskeverékekben is. Ezen kívül sok területen talált alkalmazást a naturkozmetikában, sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően: stimuláló, gyulladáscsökkentő, dezodoráló, antiszeptikus, méregtelenítő, erősítő és hidratáló. Használhatja tehát olajokban, gélekben, arctonikokban, szappanokban, samponokban, spray-kben, parfümökben vagy gyertyákban . Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Tudja, mennyi az illóolajok élettartama, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat érdemes kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat blogunkon . MIK AZ ILÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok, természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – szárakból, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot adnak, és emellett gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetétteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



