- INCI
- Thymus Vulgaris Oil
- CAS
- 84929-51-1
- Leírás
- A vörös kakukkfű illóolaja erősebb , mint a többi kakukkfűolaj. A kakukkfű egy évelő aromás növény apró zöldesszürke levelekkel és lila vagy fehér virágokkal. A Lamiaceae családba tartozik. A virágzó hajtáscsúcsok és levelek gőzdesztillációjával előállított vörös kakukkfű illóolaj vöröses színű olajat eredményez. Gombaellenes, antibakteriális és antivirális hatásokkal rendelkezik, és serkenti a vérkeringést is. Segít legyőzni a fáradtságot, serkenti az immunrendszert, belélegezve segít az eldugult arcüreg esetén. Masszázsolajokban ellazítja a merev izmokat és ízületeket, segít fájdalmak és görcsök esetén, és melegítő hatású. Kozmetikai termékekben akne, cellulit, véraláfutások vagy ekcémák elleni küzdelemre használják. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezelésükkor használjon megfelelő védőeszközöket. Tudja, mennyi a szavatossági ideje az illóolajoknak, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat érdemes kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat a blogunkon . MIK AZ ILLÓOLAJOK? Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok , amelyek a növények különböző részeiből származnak – szárakból, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. A növényeknek jellegzetes illatot adnak, és emellett gyógyító és védő hatásuk is van. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. A növényekből az illóolajokat leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy préseléssel nyerik. Az illóolajok magas koncentrációjúak, és közvetleteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



