Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Garcinia Indica Seed Butter
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1 - 15
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
A finomított kokum vaj növényi vaj, amelyet a Garcinia indica fa magjából hidegen sajtolnak, és receptúrákba szilárd konzisztenciájú emoliensként adagolják. Puhítja a bőrt, segíti a nedvesség megtartását, ugyanakkor testet ad a krémeknek, balzsamoknak és testvajknak. A formulációban így egyszerre két szerepet tölt be: ápolja a bőrt és megőrzi a termék formáját. Arcápoláshoz, testiápoláshoz és hajápoláshoz egyaránt alkalmas, valamint ajakbalzsamokhoz és körömápolókhoz is. A gyártó adatai szerint gyorsan szívódik be, és felkenés után nem hagy nehéz, zsíros érzetet, ezért könnyebb emulziókban is jól alkalmazható. Mit hoz a kokum vaj a receptúrába Bőrpuhítás és védelem – emoliensként puhítja és simítja a bőrt, és vékony réteget képez rajta, amely lassítja a víz párolgását. A gyártó elsősorban száraz, megvastagodott és repedt bőrre ajánlja. Hidratáció és bőrbarrier támogatása – a lipidfilm segít a bőrnek megőrizni saját nedvességét, ami simább és rugalmasabb bőrfelületet eredményez. Az eredmény a dózistól és a receptúra többi összetevőjétől függ. Gyors felszívódás – a gyártó adatai szerint a vaj gyorsan szívódik be a bőrbe, és nem hagy zsíros filmet. Hajápolás – a gyártó szerint hajvajban, kondicionálóban és hajmaszkban puhítja a száraz és sérült hajat, és megkönnyíti a frizura formázását. Termékszerkezet – a magas sztearinsav -tartalom keménységet kölcsönöz a vajnak, ezért ott alkalmas, ahol szilárd konzisztenciára van szükség: stiftekben, ajakbalzsamokban és szilárd testvajkban. Alkalmazás a formulációban A kokum vaj az olajos fázisba tartozik. Olajokban oldódik, vízben nem, e
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Finomított kokumvaj 1 kg
12 890 Ft
Finomított kokum vaj 500 g
7190 Ft
Kokum vaj, finomított 100 g
2220 Ft
Kokum vaj, finomított, 2,5 kg
30 500 Ft

A kokumvaj (Kokum butter) az egyik legstabilabb és egyben legkeményebb a piacon kapható növényi vajak közül. A megjelenése ennek ellenére szokatlan – meglehetősen morzsalékos, szürkés árnyalatú, és szinte nincs illata. Az indiai Garcinia indica fa gyümölcsmagjából származik.

A kozmetikumkészítésben nagyon kedvelt, mert szobahőmérsékleten szilárd marad, a bőrrel érintkezve viszont olvadni kezd, bár csak enyhén. A csokoládégyártásban a kakaóvaj helyettesítésére is használják. Fiatalító hatású, és kifejezett hidratáló képességgel rendelkezik. Egységes trigliceridösszetétel jellemzi (akár 80% SOS-trigliceridet – stearic-oleic-stearic – tartalmaz). Segít megelőzni a bőr kiszáradását, gyógyítja a repedezett bőrt, és segít a fekélyek gyógyításában. Nem komedogén, ezért nem tömíti el a pórusokat. Segít stabilizálni az emulziókat. Oxidációs stabilitása magas. Olvadáspont: 35 - 40 °C.

Felhasználható különféle kozmetikai készítményekben. Hidegen készülő szappanoknál legfeljebb 5-10 %-ban használja (a magas sztearinsav-tartalom jelentősen gyorsítja a massza besűrűsödését (trace)). Ugyanezen okból testápolóknál és kondicionálóknál ne lépje túl az 5%-ot (ideálisan 1-3%). Testvajaknál és balzsamoknál 5 % vagy több is használható. Kiválóan kombinálható méhviasszal és kandelillaviasszal, valamint mindenféle olajjal.

A termék minőségéről bővebb információt a minőségi tanúsítványban talál, amelyet minden új gyártási tétellel frissítünk.

Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű, belsőleg nem alkalmazható. Kezelésükkor használjon megfelelő védőfelszerelést.

Tudja, mi is az a növényi vaj, miből áll, milyen minőségi paraméterek fontosak a vaj kiválasztásánál, és milyen feldolgozási és kezelési formákkal találkozhat a piacon? Látogasson el a blogunkra, és tudjon meg többet: NÖVÉNYI VAJAK A KOZMETIKÁBAN