Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Cocos Nucifera Oil
CAS
8001-31-8
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1 - 100
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
Kókuszolaj, finomított A finomított kókuszolaj szilárd növényi zsír , amelyet kókuszdió húsából nyernek, és természetes illatától, ízétől megtisztítanak. A formulációban emoliensként és vivőanyagként működik: puhítja a bőrt, keményebb állagot ad a krémeknek vagy vajaknak, szappankészítésnél pedig keménységet és gazdag habot biztosít. Semleges illata ideálissá teszi alapként, amely nem nyomja el a parfümöket vagy az illóolajokat, és ott is alkalmazható, ahol a jellegzetes kókuszaróma zavaró lenne. Az olaj Ázsia trópusi területeiről származik, finomítással és szagtalanítással dolgozzák fel, és kozmetikai és élelmiszeripari minőségben is kapható, így ugyanaz a termék műhelyben és konyhában egyaránt használható. Mit nyújt a receptúrának Bőrpuhítás és táplálás – a telített zsírsavak, köztük a laurinsav, filmet képeznek a bőr felszínén, amely csökkenti a vízveszteséget. Különösen a test, a kezek és az ajkak száraz, érdes bőre hálás érte. A bőrbarrier támogatása – az olajos film pótolja a bőrfelszín lipidjeit, ezért balzsamokban, testvajakban és fürdő utáni termékekben bizonyítja értékét. Hajkondicionálás – a kókuszolaj a legtöbb olajtól jobban hatol be a hajszálba. Hajmaszkok és olajos pakolások formájában rugalmasságot és simább felületet ad a száraz, sérült hajnak. Oxidatív stabilitás – a telített zsírsavak magas aránya miatt jóval lassabban sárgul és avasodik, mint a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olajok, ami meghosszabbítja az egész receptúra stabilitását. Konzisztencia és hab a szappanban – hideg és meleg eljárással egyaránt kemény szappant ad, sűrű, gyorsan kép
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Kókuszolaj finomított 1 l
4030 Ft
Kókuszolaj, finomított, 5 l, vödör
16 800 Ft
Kókuszolaj, finomított, 20 l, vödör
61 390 Ft
Kókuszolaj, finomított, 10 l
33 500 Ft

A kókuszolajat a kókuszdió húsából nyerik. Az olaj nem géntechnológiával módosított alapanyagokból készül.
A finomítás után szűrésen megy át, ami eltávolítja a jellegzetes illatát.

Magas a telítettzsírsav-tartalma. Szilárd, és a bőrrel érintkezve megolvad.

Felhasználható szappanok, samponok és krémek készítéséhez.
Szappannál óvatosan kell bánni vele, mert az elszappanosított olaj nagy aránya kiszáríthatja a bőrt.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel