- INCI
- Propylene Glycol, Calendula Officinalis Extract
- CAS
- 57-55-6, 84776-23-8
- Funkció
- Hatóanyag
- Ajánlott adagolás
- 1 - 10
- Oldhatóság
- Alkoholban oldódó
- Leírás
- A körömvirágkivonat orvosi körömvirág (Calendula officinalis) virágaiból készül, amelyeket propilénglikolban macerálnak. Ennek az extrakciós formának köszönhetően megőrződnek a vízben és alkoholban oldódó fontos hatóanyagok, mint a flavonoidok, triterpenoidok és szaponinok. A körömvirágkivonat erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, amely segít enyhíteni a bőrirritációt és a bőrpírt. Nyugtató hatású, ezért érzékeny vagy reaktív bőrre is megfelelő. Gyógyító tulajdonságai támogatják a bőr regenerációját kisebb sérülések, horzsolások, égési sérülések vagy kiütések esetén. A természetesen előforduló antimikrobiális vegyületek tartalmának köszönhetően segít megvédeni a bőrt a bakteriális és gombás fertőzésektől. Ugyanakkor elősegíti a bőr regenerációját , ezáltal hozzájárul a gyorsabb gyógyuláshoz és a bőr megjelenésének javulásához. Ez a kivonat ideális különféle kozmetikai és dermatológiai készítményekben való felhasználásra, amelyek érzékeny, károsodott vagy irritált bőr ápolására szolgálnak. Alkalmazható arckrémekben, hidratáló tejekben vagy gélekben , ahol segít enyhíteni az irritációt és javítani a bőr komfortérzetét. Alkalmas napozás utáni gélekbe vagy borotválkozás utáni készítményekbe, ahol csökkenti a bőrpírt és az égő érzést. Kiválóan használható regeneráló kenőcsökben, ajakbalzsamokban vagy a kirepedezett kezek és sarkak ápoló krémeiben . Hozzáadható samponokhoz és kondicionálókhoz érzékeny fejbőrre , ahol csillapítja a viszketést és a bőrpírt. Ajánlott adagolás: A kivonat ajánlott koncentrációja a késztermékben 1–5 % . Ideálisan a vizes fázishoz adjuk azteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható


