Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Körömvirág

INCI
Calendula Officinalis Flower, Helianthus Annuus Seed Oil
CAS
84776-23-8, 8001-21-6
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
5 - 100 %
Oldhatóság
Olajokkal elegyedő
Leírás
Körömvirág, macerátum napraforgóolajban A körömvirág (Calendula officinalis) virágaiból napraforgóolajban készült macerátum nyugtató olajos összetevőként használható száraz, érzékeny és irritált bőrre szánt készítményekbe. A körömvirágvirágokat közvetlenül az olajban áztatják, így a kapott nyersanyag ötvözi a napraforgóolaj emoliáló tulajdonságait a körömvirág zsírban oldható összetevőivel. Ugyanúgy dolgoznak vele, mint egy közönséges növényi olajjal. Az olajos fázisba tartozik, és önállóan, illetve olajkeverék részeként is alkalmazható. A nyersanyag 20 % körömvirágvirágot és 80 % napraforgóolajat tartalmaz, növényi és európai eredetű. Mit visz a formulációba Bőrpuhítás – a linolsavban gazdag ( 48 – 75 % ) napraforgóolaj emoliensként hat, és a gyártó szerint selymes, rugalmas bőrt hagy maga után. Irritált bőr megnyugtatása – a körömvirágot a kozmetikában hagyományosan kipirosodott és igénybe vett bőrre alkalmazzák. A gyártó ennél a macerátumnál nyugtató és enyhítő tulajdonságokat jelez. Hidratáció támogatása – az olajos film a gyártó adatai szerint korlátozza a víz párolgását a bőrből, és segít megőrizni annak rugalmasságát. Antioxidáns összetevő – a gyártó antioxidáns tartalmat jelez, amelyek segítenek megvédeni a bőrt és a hajat a szabad gyököktől. Fejbőr-ápolás – a gyártó szerint enyhítheti a száraz és viszkető fejbőr érzését, és hozzájárul annak kiegyensúlyozott állapotához. A körömvirág hatásai a kész termékben az adagolástól és a receptúra többi összetevőjétől függnek. A macerátum kozmetikai nyersanyag, nem gyógyszer. Felhasználás a formulációban A macerátum vízben ne
teljes leírás a terméknél →

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel