Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Kozmetikai agyag, bentonit

INCI
Bentonite
CAS
1302-78-9
Oldhatóság
Oldhatatlan
Leírás
A bentonit természetes agyag, magas montmorillonit‑, vulkanikus hamu‑tartalommal . Az egyik leghatásosabb agyag a kozmetikai célokra . A jó minőségű bentonit krémesen szürke színű (a magas kétértékű vas‑ és magnéziumion‑tartalomnak köszönhetően zöldesszürke elszíneződése is lehet), nagyon finom szerkezetű és szagtalan. Jellegzetes tulajdonsága, hogy víz hozzákeverése után intenzíven megduzzad , miközben akár az eredeti térfogatának 12‑szeresét is elérheti. Éppen ennek a összehúzó tulajdonságának köszönhetően képes a bőrből az olajokat és a toxinokat „kihúzni” . Normál és zsíros bőrtípusokra alkalmas, hetente egyszeri használata ajánlott. Az agyagok vízzel elegyednek, és olajokban oldhatatlanok . Felhasználhatja arcpakolásokba és borogatásokba , illetve krémjei, BB krémjei, fürdők stb. összetevőjeként is. A por állagú arcpakolás kozmetikai agyagokkal történő elkészítésének útmutatóját blogunkon találja. Tudja, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a kozmetikai agyagok, és mire használhatók az egyes agyagok? Az agyagok teljes jellemzését blogunkon olvashatja a következő cikkben: Kozmetikai agyagok és felhasználásuk A termék minőségére vonatkozó részletes információkat az atteszben találja, amelyet minden új gyártási tétellel frissítünk. Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Kezelésük során használjon megfelelő védőeszközöket.
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Kozmetikai agyag bentonit 1 kg
8290 Ft
Kozmetikai agyag bentonit 500 g
4670 Ft
Kozmetikai agyag bentonit 100 g
1060 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel