- INCI
- Montmorillonite, Illite, Kaolin
- CAS
- 1318-93-0, 12173-60-3, 1332-58-7
- Leírás
- Francia rózsaszín kozmetikai agyag egy természetes ásványi alapanyag, INCI: Montmorillonite , Illite , Kaolin . Természetes lelőhelyek bányászatával nyerik, majd mechanikusan tisztítják, szárítják és finom porrá őrlik. A gyártás során nem használnak parfümöket vagy színezékeket – a rózsaszín elszíneződés természetes, és az ásványi összetételből, valamint az egyes agyagok arányából adódik. A kozmetikában elsősorban kíméletes tisztításra és mattító hatásra használják, miközben a receptekben egyúttal ásványi töltőanyagként szolgál, amely javítja a „szárazabb” bőrérzetet. Fő előnyei Mattító hatás – segít csökkenteni a fénylést és friss megjelenést ad a bőrnek. Felszívja a felesleges faggyút , és hozzájárul a tisztább bőrérzethez. Kíméletes tisztítás – alkalmas maszkokba és tisztító porkeverékekbe. Ásványi töltőanyag – javítja a szenzorikát és a „száraz tapintást” vízmentes termékekben. Normál és inkább zsíros bőrre alkalmas (agyagmaszkok és tisztító készítmények keretében). Alkalmazási területek Arcpakolások – tisztító és mattító maszkok. Por állagú maszkok és tisztító porok (közvetlenül használat előtt elkeverve). Szappanok – a megjelenés és a csúszás módosítására (receptúrától függően). Test- és hajpakolások (feloldásra szánt porkeverékek). Dezodorok és testpúderek – nedvességfelszívás és szárazabb érzet. Felhasználás formulálásban Oldhatóság : nem oldódik vízben és olajokban – por komponensként használható (diszperzió/szuszpenzió). Keverhetőség : vízzel, hidrolátumokkal és gélekkel – pasztát képez; vízmentes keverékekben porfázisként alkalmazzák. Kompatibilis : emulziókkal ételjes leírás a terméknél →
Nálunk kapható




