- INCI
- Illite, Kaolin
- CAS
- 12173-60-3, 1332-58-7
- Oldhatóság
- Oldhatatlan
- Leírás
- Sárga illit egy agyag alapú természetes ásványi nyersanyag, amelyet elsősorban tisztító és mattító kozmetikumokban használnak. Illit és Kaolin keveréke. Természetes lelőhelyek bányászatával nyerik, ezt követően mechanikusan tisztítják, szárítják és finomra őrlik kozmetikai felhasználásra alkalmas porrá. A sárga elszíneződés a lelőhely természetes ásványi összetételéből adódik. A gyakorlatban a sárga agyag népszerű maszkokban, por állagú tisztító keverékekben és testpakolásokban, ahol segít megkötni a felesleges faggyút , és a bőrt frissnek és mattnak hagyja. Fő előnyök Mattító hatás – segít csökkenteni a fénylést és egységesíteni a bőr megjelenését. Felszívja a felesleges faggyút , és hozzájárul a tisztább bőrérzethez. Megköti a szennyeződéseket – alkalmas tisztító maszkokba és pakolásokba. Javítja a textúrát – finomabb, bársonyos érzetet ad a púdernek és száraz keverékeknek. Ásványi töltőanyag – vízmentes készítményekben is használható, ahol „szárazabb” finis a cél. Alkalmazási területek Arcpakolások – tisztító és mattító. Tisztító porok és por maszkok (közvetlenül használat előtt keverve). Testpakolások és fürdőkeverékek. Dezodorok és testpúderek – a nedvesség felszívására és a bőrérzet javítására. Szappanok – a megjelenés és a szenzoros tulajdonságok módosítására (a receptúrától függően). Felhasználás a formulában Oldhatatlan : vízben és olajokban – por összetevőként (szuszpenzió/diszperzió) használjuk. Keverhető : vizes fázisokkal (pasztát képez), hidrolátumokkal és gélekkel; vízmentes termékekben por adalékként. Kompatibilis : emulziókkal, tenzidekkel, olajokkal és vajteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható






