Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Kurkuma CO2-to kivonat BIO

INCI
Curcuma Longa Root Extract
CAS
84775-52-0
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0,05-0,5
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
Kurkumagyökér CO₂-to kivonat BIO lipofil növényi kivonat szárított BIO kurkuma rizómákból ( Curcuma longa ). A közismert kurkumin-kivonatokkal ellentétben ez a termék nem elsősorban a sárga kurkuminoidok tartalmára irányul. A szuperkritikus CO₂ extrakció célzottan főként a kurkuma illóolaj-frakcióját fogja fel, vagyis a kurkumarizómára jellemző aromás szeszkviterpéneket. A kivonat fő részét alfa-turmeron, béta-turmeron és ar-turmeron keveréke alkotja, amelyet további, természetesen előforduló aromás komponensek egészítenek ki, úgymint alfa-fellandrén, zingiberén és szeszkvifellandrén. A kurkumin ebben a típusú CO₂ kivonatban csak nyomokban van jelen, ezért tulajdonságai jelentősen eltérnek a klasszikus kurkumin-kivonatoktól. Az eredmény egy sárga-narancssárga folyékony olaj , jellegzetes, meleg, fűszeres és földes kurkumaillattal. A kivonat különösen alkalmas olajos formulákba, balzsamokba, masszázskeverékekbe, lábápoló készítményekbe, parfümkompozíciókba és olyan kozmetikumokba, ahol természetes aromás komponensekkel dolgoznak. Miért érdekes ez a kivonat Turmeron-profil: a kivonat gazdag a kurkumára jellemző aromás szeszkviterpénekben, különösen alfa-, béta- és ar-turmeronban. Jellegzetes kurkumaillat: meleg, fűszeres, földes, egészen orientális tónust ad a formuláknak. Érdekes lábápolásra: a kurkuma illóolaj-frakciója alkalmas olyan termékekbe, amelyeknél a formuláció higiénikus, dezodoráló és mikrobiálisan kiegyensúlyozott jellegével dolgozunk. Koncentrált növényi kivonat: 1 kg kivonat előállításához körülbelül 10–20 kg szárított kurkumarizómát használnak fel. CO₂ extrak
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel