Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Arginine
CAS
74-79-3
Leírás
L-arginin egy vízben oldódó aminosav , amelyet kozmetikai és műszaki formulákban elsősorban segédfunkciós összetevőként , hidratáló anyagként és pH-szabályozóként használnak. Bázikus aminosavról van szó, amely természetes módon jelen van az élő szervezetek fehérjéiben; ipari előállítás során általában szénhidráttartalmú nyersanyagok fermentációjával nyerik kiválasztott mikroorganizmusok segítségével, ezt követően tisztítják, kristályosítják, szárítják, majd finom porrá dolgozzák fel. A kozmetikai gyártásban az L-arginint különösen azért értékelik, mert képes növelni a savas receptúrák pH-ját , támogatja a vizes formulák komfortját, és kiegészíti a bőr-, haj- és fejbőrápolásra szánt készítmények aminosavprofilját. Kulcsfontosságú előnyök Vízben oldódó aminosav , amely alkalmas kozmetikai formulák vizes fázisába. Szabályozza a pH-t – elsősorban a pH enyhe emelésére használják savas receptúrákban. Hidratáló összetevő , amely támogatja a vízmegkötést a bőr felszíni rétegeiben. Támogatja a bőrkomfortot olyan termékekben, amelyek hidratálásra, regenerálásra és tisztítást követő ápolásra szolgálnak. Alkalmas hajkozmetikumba , különösen samponokba, kondicionálókba, hajvizekbe és fejbőrápoló készítményekbe. Jó kompatibilitású vizes rendszerekkel , hidrolátumokkal, gélekkel, emulziókkal és enyhe tenzidalapú receptúrákkal. Segédösszetevő savas kozmetikumokban , ahol AHA-, PHA- vagy egyéb savas aktív anyagokat tartalmazó formulák pH-jának beállítására szolgálhat. Gyakorlati alapanyag formulázók számára , akiknek a pH-val pontosabban és kíméletesebben kell dolgozniuk, mint erős lúgok ha
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

L-arginin por 50 g
2260 Ft
L-arginin, por, 10 g
790 Ft
L-arginin, por, 1 kg
24 400 Ft
L-arginin, por, 100 g
3290 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel