- INCI
- Lauryl Lactyl Lactate
- CAS
- 68333-79-9
- Funkció
- Bőrpuhító
- Ajánlott adagolás
- 0,5 - 5
- Oldhatóság
- Vízben diszpergálható
- Leírás
- A Lauryl Lactyl Lactate gyengéd anionos emulgeálószer és tenzid, amelyet tejsav és laurinsav észterezésével állítanak elő. Természetes eredetű, biológiailag lebomló anyagról van szó, amely a natúrkozmetikában való felhasználásra is jóváhagyott. Elsősorban kímélő tisztító- és emulgeálószerként használják, amely egyúttal javítja a termékek nedvesítő és kondicionáló tulajdonságait. Jellegénél fogva olyan formulákba alkalmas, ahol magas bőrtolerancia és kíméletesség szükséges. Főbb előnyök: Kímélő, gyengéd a bőrhöz és a hajhoz Biológiailag lebomló és növényi eredetű Javítja a tisztító készítmények habzását és textúráját Emulgeálószerként és lipid-szolubilizátorként működik Javítja a formulák nedvesítő és kondicionáló tulajdonságait Kompatibilis más tenzidekkel, fokozza azok kíméletességét Alkalmazható többek között az alábbi termékekben: Gyengéd arclemosó és testtisztító gélek Baba- és érzékeny bőrre szánt kozmetikumok Samponok és hajkondicionálók Emulziós termékek (tejek, krémek) Dúsított tisztítóhabok és micellás vizek Felhasználás a formulában: A Lauryl Lactyl Lactate a vizes fázishoz vagy más tenzidekkel kombinálva kerül hozzáadásra a habzás és a stabilitás javítása érdekében. Az ajánlott adagolás a formulában körülbelül 1–5 % , a termék típusától és a kívánt hatástól függően. Kompatibilis anionos, nemionos és amfoter tenzidekkel, miközben javítja azok kíméletességét és bőrtolerálhatóságát. Széles pH-tartományban (4–7) stabil, ami lehetővé teszi alkalmazását a legtöbb kozmetikai termékben. HLB-érték: 5 - 6 A nyersanyag biztonsági besorolása az EWG szerint: 1 (alacsonyteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



