- INCI
- Macadamia Integrifolia Seed Oil
- CAS
- 438545-25-6, 159518-86-2
- Funkció
- Bőrpuhító
- Ajánlott adagolás
- 1 - 100
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- Hidegen sajtolt, BIO minőségű makadámiaolaj szűz növényi olaj, amelyet a Macadamia integrifolia fa magjaiból (dióiból) nyernek. Mechanikus hideg sajtolással (LZS) állítják elő, ennek köszönhetően megőrzi természetes jellegét – színét, enyhe jellegzetes illatát és a természetesen jelen lévő lipidek széles spektrumát. A BIO minőség a kiinduló anyag eredetére és az ökológiai termelés szabályai szerinti ellenőrzött termesztésre helyezi a hangsúlyt. A makadámiaolaj különösen kedvelt a komfortos, „sebum-like” szenzorika miatt (a természetes bőrfaggyúhoz hasonló érzet), gyors kenhetősége és selymes finis miatt. A kozmetikában emolliensként használják – puhít, simít, és segít csökkenteni a száraz vagy igénybe vett bőr feszülésérzetét. Hatóanyagok és természetes összetevők Zsírsavak: magas egyszeresen telítetlen zsírsavtartalom, beleértve a természetesen előforduló palmitoleinsavat (omega-7) , amelyet kellemes „bőrérzettel” és puhasággal hoznak összefüggésbe. Antioxidáns összetevők: a szűz olajokban tokoferolok és egyéb kisebb mennyiségben jelen levő komponensek fordulhatnak elő. A makadámiaolajnál említett vitaminok és ásványi anyagok: A-, B-, E-vitaminok és nyomelemek (szelén, cink). Természetes védőfaktor: egyes források alacsony, megközelítőleg 3–4-es természetes védőfaktort említenek; ez nem helyettesíti a fényvédő készítményt , napozáskor mindig használjon bevizsgált SPF terméket. Fő előnyök Puhítja és kisimítja a bőrt – javítja a csúszást, a kenhetőséget és a „szatén” finis érzetét. Segít csökkenteni a szárazságérzetet és a feszülést – finom védő lipidfilmet képez. Komfortosteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható













