Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Marokkói kozmetikai agyag

INCI
Moroccan Lava Clay
CAS
12417-86-6
Leírás
A kozmetikai marokkói rhassoul agyag (más néven ghassoul ) természetes ásványi nyersanyag, amelyet hagyományosan Marokkóban használnak. Az Atlasz-hegységben történő bányászattal nyerik, ezt követően mechanikusan tisztítják, szárítják, majd finom porrá őrlik, amely alkalmas kozmetikai felhasználásra. A rhassoult elsősorban azért értékelik, mert képes megkötni a faggyút és a szennyeződéseket agresszív zsírtalanítás nélkül – ezért gyakran használják arcon és hajon egyaránt. A receptúrákban enyhe adszorbensként viselkedik, és optikailag tisztább, bársonyosan matt bőrt hagy maga után. Kulcsfontosságú előnyök Kíméletes tisztítás arcbőrön és fejbőrön – megköti a felesleges faggyút és a szennyeződéseket. Mattító hatás – segít egységesíteni a megjelenést és csökkenteni a fénylést. Kellemes érzékszervi tulajdonságok – javítja a „csúszást” és a bőrérzetet a poralapú keverékekben. A sima megjelenés támogatása – alkalmas maszkokba és lemosó pasztákba. Ásványi összetétel – közkedvelt minimalista, természetes jellegű formulákban. Alkalmazási területek Arcpakolások – tisztító, mattító, kombinált és zsírosabb bőrre. Haj- és testpakolások – hagyományos „iszap” jellegű kezelések. Tisztító porok és ubtan típusú keverékek, por maszkok. Lemosó paszták és kíméletes peelingkeverékek (a részecskemérettől és a receptúrától függően). Szappanok – az érzet és a megjelenés módosítására (receptúrától függően). Felhasználás a formulában Oldhatatlan : vízben és olajokban – szuszpenziós/por fázisként dolgozunk vele. Keverhető : vizes fázisokkal (pépet képez), hidrolátumokkal, gélekkel; vízmentes termékekben
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Marokkói kozmetikai agyag rhassoul 1 kg
11 290 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel