Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Nátrium-citrát

INCI
Sodium Citrate
CAS
6132-04-3
Funkció
Kelátképző
Ajánlott adagolás
0,1 – 2 %
Oldhatóság
Vízben oldódó
Leírás
Nátrium-citrát (Sodium citrate) természetes eredetű kozmetikai alapanyag, amelyet természetes cukrok fermentálásával, majd citromsav semlegesítésével állítanak elő. Pufferanyagként és kelátképző anyagként használják, amely segít a pH-stabilitás fenntartásában és a kozmetikai termékek eltarthatóságának meghosszabbításában . Magas fokú biztonságának és bőrkímélő hatásának köszönhetően érzékeny bőrre is alkalmas, és széles körben alkalmazható a természetes és vegán kozmetikában. Fő feladata az emulziók stabilizálása, a tartósítórendszerek hatékonyságának javítása és az aktív anyagok védelme a fémionok vagy pH-változások által okozott degradációval szemben. Kozmetikai receptúrákban fehér, kristályos por formájában használják, amely könnyen oldódik vízben és a vizes fázisba kerül beépítésre. Kulcsfontosságú előnyök Stabilizálja a pH-t és optimális feltételeket tart fenn a formulában Meghosszabbítja a kozmetikai készítmények eltarthatóságát Növeli a tartósítószerek hatékonyságát és támogatja a mikrobiális szennyeződés elleni védelmet Megköti a fémionokat , ezáltal védi az aktív anyagokat a degradációtól Vegán és környezetbarát , alkalmas natúrkozmetikumokba Alkalmazási területek Arckrémek és testkrémek Samponok és tusfürdők Arctisztító készítmények Fürdőkozmetikumok Testápoló tejek és emulziók Felhasználás a formulában Oldhatóság: nagyon jó vízben Javasolt adagolás kozmetikumokban: 0,1 – 1 % a termék típusától függően Beépítés fázisa: vizes fázis A nátrium-citrát univerzális és kímélő alapanyag, amely stabilizálja a pH-t, növeli a tartósítószerek hatékonyságát és védi a kozmetika
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Nátrium-citrát 5 kg
15 190 Ft
Nátrium-citrát 1 kg
4050 Ft
Nátrium-citrát 25 kg
62 300 Ft

A nátrium-citrát (Sodium citrate) természetes eredetű kozmetikai alapanyag, amelyet természetes cukrok fermentálásával, majd a citromsav semlegesítésével állítanak elő. Pufferoló és kelátképző anyagként alkalmazzák, amely segít a pH stabilitásának megőrzésében, és meghosszabbítja a tartósságot a kozmetikai készítményekben. Magas biztonsági profiljának és bőrkímélő jellegének köszönhetően érzékeny bőrre is alkalmas, és széles körben használják a természetes és vegán kozmetikában.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel